Rekryteringsevent 25 maj. Hittills är 1639 vikarier rekryterade för att arbeta i sommar och därmed få möjlighet till en ny karriär inom äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen i Göteborgs Stad.  

– Vi är i slutspurten av semesterrekryteringen och snart i mål, men vi ser fram emot att anställa ytterligare cirka 350 semestervikarier till Göteborgs Stads hemtjänst och vård- och omsorgsboenden. Den 25 maj har vi ett nytt rekryteringsevent på Frölunda Torg, säger Tijana Ivanisevic, samordnare för rekryteringen.

Det är många som arbetar inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård i Göteborgs Stad. Ordinarie personal som önskar och behöver sin välförtjänta sommarsemester. Inte bara i Göteborgs Stad, utan i hela Sverige, har man dock sedan några år märkt av svårigheten att rekrytera vård- och omsorgspersonal, inte minst till semestervikariaten.  

– I år har vi i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen därför satsat extra mycket inför sommaren för att nå ut. Vi har haft kampanjer på sociala medier och varit med på olika mässor och på det viset kunna rekrytera många, säger Charlotte Björk, verksamhetschef i hemtjänsten.  

I april och maj ligger fokus på lokala rekryteringsevent för semestervikariaten, där medarbetare deltar.  

– När vi får chansen att berätta om vad jobben innebär och vilken lön och vilka förmåner även en vikarie faktiskt får, märker vi att intresset ökar för att jobba i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen, säger Linda Norlin, verksamhetschef vård- och omsorgsboende.  

Välkommen på event på Frölunda Torg den 25 maj

Ett nytt event kommer att gå av stapeln på Frölunda Torg, på nedre plan, i Centralhallen, torsdagen den 25 maj, klockan 10 till 20.  Medarbetare inom vård och omsorg i Göteborgs Stad kommer att vara på plats för att svara på frågor och även här kan man lämna sin intresseanmälan för semestervikariaten.  

Innan man börjar sin karriär inom äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen, kanske man också vill veta hur det kan kännas att vara en äldre person? Ja, då finns ännu en anledning att besöka rekryteringseventet på Frölunda Torg.  

– Du kan passa på att prova äldredräkten vi har med oss. Äldredräkten har olika delar som man klär på sig, till exempel en väst, benkläder med tyngder, och handskar. Det är ett jättebra tillfälle för att få en aning om hur det är att vara en äldre person som samtidigt har stela leder, dålig känsel i fingrarna, svullna ben och dessutom dimsyn på grund av diabetes eller grå starr, säger Linda Norlin. 

Medarbetare deltar på öppet hus

Hemtjänsten, som haft svårast att rekrytera semestervikarier, har ordnat ett antal öppna hus i sina respektive lokaler runt om i staden, i april och maj. Personer som bor nära respektive verksamhet kan då enkelt titta in. På så sätt kan de få svar på sina frågor och dessutom lämna sin intresseanmälan.  

– Verksamheterna själva är självklart de som är bäst på att inspirera till att söka semestervikariaten. När en medarbetare svarar på frågor och berättar om hur arbetet är i just deras område, är det lättare för intresserade att få en bild av vad jobbet innebär, jämfört med att bara läsa en annons. En enhet inom natt och larm lyckades få sitt behov av semestervikarier helt täckt efter det öppet hus de ordnade, säger Charlotte Björk.