Hitta rätt till socialkontoret. Hej Barbro Carlhamre, områdeschef på socialkontoret i Majorna-Linne. Den 11 april får ni på socialkontoret i Majorna-Linné ny besöksadress. Vart ska ni flytta?

218C.jpg
– Vi flyttar till Första Långgatan 21B. Närmsta hållplats, Masthuggstorget, ligger precis utanför dörren.

Berätta lite om det nya kontoret!
– Jag har inte sett det i färdigmöblerat skick än, men som besökare kommer man att komma in i en besöksarena som är välkomnande och öppen. Där finns en reception och i anslutning till den finns det rum där handläggarna kan ta emot sina besök. Hela besöksdelen är avskild från kontoret på ett sätt som vi tror blir bra både för besökarna och för oss som jobbar på socialkontoret. Det känns bra att vara där tycker jag. Kontoret har en go och välkomnande känsla.

Hur skiljer sig dessa lokaler från de ni haft tidigare?
– Dels satt vi ju på två adresser och i lokaler som inte alls var avsedda för vår typ av verksamhet. Nu sitter alla enheter, funktionshinderenheten, försörjningsenheten, vuxenenheten och barn- och ungdomsenheten, på samma ställe och de nya lokalerna är byggda helt utifrån våra behov.

Du har berättat om besöksdelen, men hur ser det ut på kontoret?
– Vi har ett öppet kontorslandskap. I en del sitter socialsekreterarna, uppdelade efter vilken enhet de jobbar på och så har vi en chefsarena där alla enhetschefer sitter tillsammans. Jag tror att det kommer att underlätta väldigt för samverkan och samarbete mellan de olika delarna.

Ni flyttar ju nu 7–10 april – om man behöver komma i kontakt med er under flyttdagarna vad ska man göra då?
– Socialjouren går in under fredagen den 7 april och måndagen den 10 april och stöttar verksamheterna. Socialjouren nås på telefonnummer 031-365 87 00 och besöksadressen är Stora Badhusgatan 14. Besökstiderna är måndag-fredag 8-3:30 samt lördag och söndag dygnet runt. Socialjouren svarar i telefonen dygnet runt alla dagar i veckan.