Fri entré till eventdag full med aktiviteter. Kultur, hälsa, dansuppvisning och stand-up. Det och mycket mer blir det när seniordagen ”Tillsammans blir man mindre ensam” äger rum på fyra ställen i Göteborg onsdag 16 november. Skådespelaren Morgan Alling och hälsoprofilen Sofia Åhman är några som dyker upp.

Det är avdelningen Hälsofrämjande och förebyggande på äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen som anordnar seniordagen inom projektet Aldrig ensam i Göteborg.

– Idén är att arrangera en eventdag full med olika aktiviteter utifrån olika perspektiv, bland annat kultur, hälsa, föreläsningar, berättelser, workshop, dansuppvisning, stand- up och så vidare, säger projektansvariga Pernilla Halmedal och Havva Shahabi.

Egna heldagsprogram i fyra stadsområden

Alla fyra stadsområden har bidragit med referensgrupper bestående av seniorer som initierat aktiviteterna. Det ledde till att varje stadsområde nu har fått sitt eget heldagsprogram – samma datum, men i olika lokaler.

Bland föreläsarna och underhållarna märks Morgan Alling, Kristian Wedel, Anna Bennich, Leila Söderholm och Sofia Åhman.

Dagen arrangeras i samarbete med några restauranger kopplade till mötesplatser och vård- och omsorgsboenden. Det är fri entré under dagen och det bjuds på fika och lunch.