Tre stiftelser, som driver äldreboendena Vegahusen, Otium och Änggårdsbacken i Göteborg, tog hem Arla Foods guldko i kategorin Bästa seniorservering. De tog emot priset vid den stora finalen på Grand hotell i Stockholm på torsdagskvällen.

”Långkok, husmanskost och hög klass på serveringen. Riktig mat tillagad med äkta råvaror och mycket kärlek” skriver juryn i sin motivering och fortsätter:

”Tillsammans skapar dessa ingredienser en atmosfär att njuta i. Maten kan vara ett av de få glädjeämnena som är kvar på ålderns höst, och här gör maten dig lycklig.”

Guldkon, som i år delades ut för nionde året i rad, är tänkt att uppmärksamma särskilda insatser för matglädje och miljöarbete. Tävlingen består av fem olika kategorier: bästa miljöarbete, bästa matglädjeskola, bästa seniorservering, bästa snabbmål och bästa matglädjebutik.

Även Askims matservice, som lagar maten till alla skolor, förskolor och äldreboenden i Askim, hade nominerats i kategorin Bästa seniorservering i tävlingen som också kallas ”matbranschens Oscar”.

1162