Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Näringsliv

[Publicerad 2001-12-08]

Världens största IT-mässa till Göteborg

Datormus Foto: Peter Svensson

Comdex Nordic håller öppet från 22-24 januari 2002 och Svenska Mässan blir permanent värd för Comdex Nordic. Mässan vänder sig endast till branschfolk.

Comdex väntas inbringa 75 miljoner kronor till Göteborgsregionen redan första året. Comdex har en 20-årig historia bakom sig och är idag världens största IT-mässa. Huvudmässan ligger i Las Vegas och från den har verksamheten expanderat till 23 länder världen över.

Senaste tillskottet är Göteborg och Svenska Mässan, som blir en permanent värd för Comdex Nordic. Göteborgsföretaget ExpoNova drog mässan till Sverige och Göteborg. De har tillsammans med UD och Exportrådet organiserat en nationsmonter på Comdex i Las Vegas sedan 1998.

– Förslaget om en svensk Comdex, kom ursprungligen från vår handelsminister Leif Pagrotsky. Sedan har vi arbetat vidare på idén och kommit fram till dagens nordiska mässa, säger Thomas Wolff på Exponova, projektledare för Comdex Nordic 2002.

Ledande IT-nation

Comdex ägs av det amerikanska företaget Key3Media, som nyligen köpt upp ExpoNova.

– Vi tror på Norden som ett långsiktigt och viktigt IT-centrum. Sverige har på många sätt utmärkt sig som den ledande IT-nationen med en dynamisk utveckling inom området. Mässan hamnade i Göteborg för att det ligger geografiskt rätt och för att mässområdet ligger mitt i centrum, i anslutning till Gothia Towers och med närheten till Avenyn, säger Thomas Wolff.

Mässan är endast för branschfolk och kommer att fylla större delen av Svenska Mässans nedre plan. Exponova räknar med cirka 300 utställare och ett stort antal besökare från hela världen.

Comdex Nordic kommer att ha ett brett innehåll med allt ifrån säkerhet och underhållning till telematics och industriell IT. Kanske kommer ändå den största vikten att läggas vid områdena ”wireless och mobility”.

Spännande talare

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna presentera 90 talare inom många spännande områden. Hälften av dessa kommer från internationell toppnivå, säger Thomas Wolff.

Besökarna kan se fram emot seminarier med talare som Dr Matti Alahuhta, president Nokia Mobile Phones, Hiroshi Nakamura, president DoCoMo Europe S.A. och Leif Johansson, VD AB Volvo.

Framförallt är mässan en plats för affärer och förhoppningarna är att Comdex Nordic skall bli det ledande IT-eventet och marknadsplatsen i norra Europa.

Läs om enmansföretagaren Gunilla Alsiö och hennes virituella tangentbord som skapat en enorm uppståndelse bland besökare och den samlade världspressen. Artikeln finns i pappersutgåvan av Vårt Göteborg som kommer ut den 8 december.
(Tidningen delas ut till samtliga hushåll i Göteborgs kommun)


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling