Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2019-10-23]

”Yrkesresan” Sveriges bidrag till stort europeiskt pris

Illustration: Yrkesresan.se/Göteborgsregionen

Nominerad till European social services awards. Göteborgsregionens kompetenssatsning Yrkesresan har fått stor uppmärksamhet över hela landet. Nu har den digitala plattformen även nominerats till ett av Europas finaste priser inom den sociala sektorn.

Cristina Dahlberg.

Yrkesresans syfte är att öka kompetensen hos personal i den sociala barn- och ungdomsvården. De olika momenten presenteras på en digital plattform, som även kan användas för andra verksamhetsområden. Alla 13 kommuner i Göteborgsregionen deltar i satsningen, tillsammans med 23 kommuner i Skaraborg och Boråsregionen.

– Att vi har utsetts till Sveriges bidrag visar på hur uppskattad Yrkesresan är här i landet vilket är det bästa betyget. Sedan är det naturligtvis hedrande att vårt arbete uppskattas även internationellt, säger Cristina Dahlberg, projektledare för Yrkesresan.

Nomineringen är Sveriges bidrag i kategorin ”Methods & Tools Awards”.

– Det innebär att vi framförallt tävlar med vår webbplats. Att den uppmärksammas är extra roligt och ett tecken på att Yrkesresans sätt att paketera kunskap är något helt nytt.

Vinnarna i de sex olika kategorierna utses i två steg. Först väljer en jury några bidrag som går vidare till slutomgången. Vilka dessa är avslöjas den 3 november. Därefter inleds en öppen röstningsperiod innan vinnarna avslöjas på en prisceremoni i Bryssel den 6 december.

Bland de svenska bidrag som nominerats i de övriga kategorierna finns bland annat arbetet bakom teveproduktionen ”Lerins lärjungar”.

 

 


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges budgetdebatt 13 november

Sändningen startar klockan 9.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling