Kommun och politik

|

Läs mer

|

Sortera
Taggar
Select
  2023-09-20 | 2 min läsning

  Sverigefinska rådet söker två nya ledamöter

  Nu söker Göteborgs Stads Sverigefinska råd två nya ledamöter för mandatperioden 2023-2026. Anmäl intresse senast 6 oktober.
   2023-09-18 | 2 min läsning

   Öva är temat på årets Beredskapsvecka

   Krisberedskapsveckan har bytt namn till Beredskapsveckan men syftet är detsamma – att öka människors motståndskraft inför kriser och krig. I år är temat "Öva!". Det är dags att gå från tanke till handling genom att öva på det vi har kunskap om.
    2023-09-04 | 1 min läsning

    Sju personer får Göteborgs Stads förtjänsttecken 2023

    Sångerskan och låtskrivaren Miriam Bryant, tidigare EU-kommissionären Cecilia Malmström och gynekologen Anita Hagstad är tre av de sju personer som får Göteborgs Stads förtjänsttecken 2023. De får utmärkelsen för sina betydande insatser för Göteborg.
     2023-08-30 | 3 min läsning

     Unik samverkan kring ukrainska flyktingar lyfts på Frihamnsdagarna

     Som enda svenska kommun valde Göteborgs Stad att gå samman med flera idéburna organisationer för att lösa mottagandet för ukrainska flyktingar. På Frihamnsdagarna delar aktörerna med sig av sina lärdomar i ett seminarium.
      2023-08-30 | 2 min läsning

      Uppåt för demokratin i Göteborg visar ny SOM-rapport

      Det har skett en uppgång för demokratin i Göteborg, visar en färsk rapport från SOM-institutet. Björn Rönnerstrand berättar mer om förtroende och tillit i Göteborg på Frihamnsdagarna fredag 1 september. 
       2023-08-29 | 3 min läsning

       Kom och prata framtid i Göteborgs Stads samtals-bar

       Under Frihamnsdagarna öppnar Göteborgs Stad en mötesplats för dialog om hur alla gemensamt kan göra Göteborg till en framtidsstad. Experter, politiker, föreningar och göteborgare samtalar om cirkulär ekonomi, desinformation, inkludering för alla och mycket mer.
        2023-08-29 | 2 min läsning

        Niondeklassare får se Zlatan-film och samtala om förebilder

        200 niondeklassare i Göteborgs Stad får en heldag på temat förebilder, demokrati och att göra sin röst hörd. Dagen börjar med filmen Jag är Zlatan, för att därefter fortsätta på Frihamnsdagarna.
         2023-08-23 | 2 min läsning

         Nu lanserar vi nya Vårt Göteborg

         Modernare design, förbättrade funktioner och enklare kategorisering. Men samma information om Göteborgs Stads verksamheter, tjänster och service som tidigare.
          2023-08-16 | 1 min läsning

          Göteborgs Stad uppmärksammar Black ribbon day  

          Black ribbon day den 23 augusti är en minnesdag för att hedra offer för stalinism, nazism och andra totalitära regimer. I årets program på Stadsbiblioteket ligger fokus på desinformation i rysk krigsföring, flykt från den iranska regimens förtryck och Sveriges agerande under Förintelsen.