Företag och organisationer

|

Läs mer

|

Sortera
Taggar
Select
  2023-09-12 | 2 min läsning

  Konjunkturen faller kraftigt i Göteborg

  Göteborgskonjunkturen sviktar, enligt en ny konjunkturrapport. Det är regionens tidigare draglok, bygg- och tillverkningsindustrin som har tappat fart. Tillverkningsindustrin beskrivs ha bromsat in rejält under perioden.
   2023-09-01 | 4 min läsning

   Samverkan mot osund konkurrens inom näringslivet

   Nu utökar miljöförvaltningen sina insatser mot verksamheter som bedriver osund konkurrens för att skapa ett tryggare samhälle.
    2023-08-31 | 1 min läsning

    Stora volymer i hamnen trots ovissa tider

    Trots en ekonomisk inbromsning både globalt och i Sverige ökar antalet containrar i Göteborgs hamn. Även kryssningsverksamheten går mot ytterligare en rekordsäsong.
     2023-06-22 | 3 min läsning

     Nytt koncept ska förenkla arbetet med social hållbarhet

     Så lyder det övergripande målet i Göteborgs Stads näringslivslivsstrategiska program. För att nå målet krävs bland annat ett strategiskt arbete inom området kompetensförsörjning och därför pågår en satsning för att öka matchningen mellan stadens behov och företagens insatser för social hållbarhet på arbetsmarknaden.  
      2023-06-20 | 3 min läsning

      Göteborg laddar batterierna

      Göteborg laddar batterierna för att positionera sig som ledare på marknaderna för elektrifierad mobilitet. Chalmers är något av ett draglok. Många av Sveriges största och innovativa företag inom elektromobilitet har grundare, och medarbetare, som studerat där. Att statliga forskningsinstitutet RISE har sitt huvudkontor i Göteborg, med Sveriges högsta koncentration av testarenor, gör sitt till.
       2023-06-02 | 3 min läsning

       Polestar väljer centrala Göteborg för sitt framtida huvudkontor

       Det designledda elbilsföretaget Polestar planerar att etablera ett nytt globalt huvudkontor i Frihamnen och därmed samla sina anställda i centrala Göteborg. Byggnaden ska upplevas som en ny port till Hisingen. Inflyttning beräknas ske 2028.
        2023-06-02 | 1 min läsning

        Ola Serneke tilldelas Nyckeln till Göteborg

        I år väljer Business Region Göteborg att dela ut en jubileumsnyckel till en person som har gjort ett bestående avtryck i Göteborg, och betydande insatser för stadens tillväxt och utveckling. Nyckeln till Göteborg går till Ola Serneke.
         2023-05-29 | 1 min läsning

         Göran Eriksson blir ny vd för Göteborgs Hamn AB

         Styrelsen för Göteborgs Hamn AB utsåg på måndagen Göran Eriksson till ny vd. Han är idag vd för sjöfarts- och logistikföretaget GAC-gruppens bolag i Indien.
          2023-05-16 | 3 min läsning

          Göteborgs bästa återbrukare utsedda

          Fastighetsbolagen Vasakronan och Hufvudstaden hyllas för sitt cirkulära arbete när Göteborgs uppmärksammade handslag för återbruk firar ett år. De har båda visat hur omhändertaget byggnadsmaterial och återanvänd inredning kan få nytt liv vid renovering utan att tumma på kvaliteten