Trafik och resor

|

Läs mer

|

Sortera
Taggar
Select
  2023-09-20 | 1 min läsning

  Tingstadstunneln stängs nästa helg

  Tingstadstunneln stängs helt helgen 29 september-1 oktober på grund av renoveringsarbeten som främst berör tunnelns entréer. Trafiken kommer att ledas om via Marieholmstunneln och Älvsborgsbron.
   2023-09-12 | 1 min läsning

   Göteborg först i landet med snabba batteribyten

   Göteborg har fått fyra stationer där elmopedförare kan byta sina elbatterier. Detta för att underlätta för hållbara transporter för yrkesförare via moped. En annan bonus är att det minskar stillaståendetiden då bytet bara tar tio sekunder.
    2023-09-08 | 1 min läsning

    Trafik från Inlandsgatan till Lundbyleden stängs av

    Eriksbergsmotet håller på att byggas om. Därför stängs vänstersvängen från Inlandsgatan till Lundbyleden i riktning mot centrum från måndag 11 september.
     2023-08-31 | 1 min läsning

     Nu kan du hyra elcyklar på Göteborgs gator

     Möjligheten att resa hållbart har ökat ytterligare. 250 delade elcyklar finns nu att hyra i Göteborg. Göteborgs Stad har gett tillstånd till tjänsten som drivs av ett företag.
      2023-08-31 | 1 min läsning

      Så tar du dig fram i trafiken under kalashelgen

      31 augusti–3 september är det final för Göteborgs 400-årsjubileum. Det innebär mycket folk i rörelse och påverkad trafik. Trafik Göteborg tipsar om hur du tar dig fram på bästa sätt.
       2023-08-28 | 3 min läsning

       Snart dags att anmäla dig och kollegorna till Cykelutmaningen

       I oktober kan du och dina medarbetare ta reda på hur bra ni är på att cykelpendla genom att delta i Cykelutmaningen. Ta tag i de goda cykelvanorna omedelbart så har ni chans att vinna cykelrelaterade priser.
        2023-08-28 | 1 min läsning

        Digital plattform ska minska koldioxidutsläppen i Göteborgs hamn

        En ny digital plattform, som förväntas lanseras första kvartalet 2024, ska spara både tid och pengar för fartygen som trafikerar Göteborgs hamn. Dessutom medför plattformen att koldioxidutsläppen minskar.
         2023-08-02 | 3 min läsning

         Problem med elladdning i Göteborg

         Parkering Göteborg har för tillfället problem med laddstolparna för elbilar. För att underlätta situationen har laddarna låsts upp manuellt när kunderna har hört av sig till kundtjänst. Laddare i utvalda anläggningar har också helt öppnats upp för kostnadsfri laddning. Uppdatering: Problemen med laddstolparna är nu lösta.
          2023-06-28 | 2 min läsning

          Så parkerar du rätt vid badplatsen

          Det är nödvändigt att räddningspersonal kan komma fram till badplatsen för att rädda liv. Därför är det viktigt att parkera bilen rätt så att räddningsfordon kan passera.